Menanti jawapan..

Salam’alayk..

 

 

Ya Allah..bile nk dpt jwpn ni? Emm..sabar mia, InsyaAllah ada rezeki nnt ada la tu.. Hari demi hari, tunggu dan tunggu..masih tiada jawapannya.. mesti korang tertanya2 kn, tunggu ape? jwpan ape ni? hehe, jwpan utk kerja2 yg di apply la.. xpela, esok pg nak buat satu tindakan yg lbh proaktif. InsyaAllah.. Ari tu sempat jgk menjejakkn kaki ke bandaraya KL setelah bberapa bulan memerapkan diri dirumah. Asalnya nk cari something di KLCC, tp at last ntah kemana2 tah..ikut sedap kaki je melangkah. Dari rumah naik bus rapid smpaila ke stesen scond akhir di perkeliling. then naik monorail, tetibe da smpai times square. Bile smpai T.S tu baru cm tersedar sket, eh..asal aku ade kt sini? Buat ape aku pg tmpat ni ? Ya Allah..ana slalu mcm tu..main pegi je. Dah la sorang2, yg pelik tu mama relax je lepaskan ana. Tapi pas balik tu msti die bising. Round la satu TS tu.. pastu xjmpe2 gak ape yg dicari, terus ke low yat..huhu,sukenye! Kwn2 yg kenal ana smua akn risau kalau ana ke tmpat tu, confirm b’jam2.. diri ini dan lowyat mmg xdpt dipisahkn..haha.. best sgt, masa kt situ..tengok itu..tengok ini..tp bukan nk beli pon..tgh xde duit. Suke tgk comp. stuff yg ada kt c2.. canggih2 smuanya..kadang2 ana xt’fikir pun manusia boleh cipta benda cmtu. Bayangkan la, kalau manusia pun dah mampu utk buat benda2 cmtu, apatah lagi Allah..msti berjuta2 kali ganda lebih hebat dr tu. Then survey dulu bnde yg nk dibeli kt c2, pastu dah lama pusing2 tu, terus kluar dan bergerak ke TS blk.. then dah beli terus p food court kt tgkat 10 n makan sorg2..mkn tomyam plk tu..huu..sedapnya!! kt meja sebelah ade sepasang couple melayu. Kt belakang meja ana ade plk spasang couple India. Oleh krn yg malay couple tu sgt b’hampiran dgn ana, so nk xnk asyik t’pandang jela kt dorang.. Ya Allah, meluatnye tengok.. xselera nk makan..tapi abes la..haha. orang kafir yg mmg xde hukum halal haram tu pun xde la sampai camtu. Pegang sane pegang sini.. yang mkcik tu pun relax je..ana pulak yg rase nk bangun p bg sbijik plempang kt pkcik tu.. huh.. dunia..dunia.. ana rasa mkcik tu dah xsenang duduk bila tgk ana asyik pandang die. Then die makan cepat2 n ajak pkcik tu pegi.. ana tau cara ana tu tak hikmah, tp utk keadaan mcm tu ana rasa tak mampu sgt nak tegur elok2. pkcik tu muke xnak cm ganas la kan. Mkcik je muke cun n lemah lembut.. bile fikir2 balik, hmm..mcm mana la aku nk masuk ke dalam masyarakat yg mcm tu nnt? Ya Allah, berikan aku kekuatan..

ok, back 2 nature. Then mase nk balik tu tetibe ma msg.. “kak, belikan ikan bilis, bla..bla..bla..” Ayo..ma ni..orang da dlm train nk blk da ni..nk cari kt mane bnde2 tu.. last2 msg abah, mintak tolg belikan..he2,suke ati je. Em, sbnrnye bkn nak cite bnde ni..haha..nk cite lain sbnrnye.. xpela..lain kali jela..hu2.. tunggu………………

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: